Субота, 27.04.2024, 12:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Пустомитівська Центральна Районна Лікарня

Головна » 2015 » Лютий » 12 » Пустомитівська ЦРЛ отримала статус проекту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»
13:57
Пустомитівська ЦРЛ отримала статус проекту «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»

 

     Хворий, коли потрапляє у лікарню, відчуває себе беззахисним та чекає на допомогу. Уся надія та довіра покладається на медиків та їхнє сумління. Чистота та гігієна - це два показники, які сучасний пацієнт виносить на перше місце при виборі та оцінці медичного закладу. Саме тому, асоціація “СОІК” налагоджує гігієну в українських лікарнях та намагається змінити старі уявлення про чистоту у медичному закладі на нові, європейські. Відбувається це у рамках проекту “Чиста лікарня - безпечна для пацієнта”.   Також цей проект  орієнтований на створення комфортних умов для пацієнтів під час перебування у медичному закладі.  

           Щороку явище внутрішньолікарняної інфекції (ВЛІ) стає все актуальним і ближчим для кожного пацієнта та медичного працівника закладів охорони здоров’я України. Активна боротьба із ворогом, якого, на жаль, фізично описати неможливо, триває десятиліттями. З метою розповсюдження знань про наслідки ВЛІ та організацію заходів безпеки, починаючи із 2008 року, в Україні активно функціонує асоціація “Служба організації інфекційного контролю”.(СОІК)  Основна місія служби - збереження здоров’я персоналу та пацієнтів закладів.

Разом зі статусом «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» заклад охорони здоров'я отримує:

·         чітко налагоджену систему гігієни;

·         підготовлений практично та обізнаний теоретично персонал;

·         престиж та публічне схвалення;

·         високий кредит довіри до лікаря.

      Такий проект  стартував  і у Пустомтівській центральній районній лікарні у грудні 2014 року. Звісно, для цього колектив закладу доклав немало зусиль.  Адміністрація Пустомитівської ЦРЛ в особі головного лікаря Лабая І.М.,начмеда Книша М.С.  та головної медсестри  Кметик Н.Г.  запросили спеціаліста асоціації СОІК для проведення циклу семінарів для середнього і молодшого медичного персоналу, впродовж яких було обговорено низку важливих питань. Зокрема, щодо якісної та своєчасної дезінфекції рук, грамотної обробки виробів медичного призначення, огляду хімічних сполук, які містяться в сучасних дезінфікуючих засобах, а також сучасних методів прибирання поверхонь у лікарняних приміщеннях ( використання сучасної системи для прибирання  «Вермоп»).

      У  відділеннях стаціонару  та райполіклініки, у неврологічному та терапевтичному відділенні Щирецької МЛ  спеціаліст асоціації СОІК  провела аудит, в результаті якого було обговорено певні недоліки гігієнічної моделі та виписано рекомендації щодо дооснащення системи гігієни.
 

       З ініціативи головного лікаря, дотримавши всіх умов проекту,закупивши все необхідне обладнання для проекту медпрацівники відділень на чолі із старшими медсестрами зробили все можливе,щоб впровадити новинки дезінфекції у та отримати статус проекту  «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»,який є доказом того того, що персонал закладу слідує всім нормам та керується алгоритмами чистоти та безпечної роботи. А молодший медичний персонал відзначив, що відтепер їм стало вдвічі легше проводити прибирання, адже вони почали користуватися двовідерною системою для прибирання та дезінфекції лікарняних палат і кабінетів.

      Отож, 6 лютого 2015 року у Пустомитівській ЦРЛ відбулось офіційне  вручення табличок, які підтверджують,що наша установа  є безпечною для кожного пацієнта,для кожного з нас.На врученні нпа чолі із головним лікарем  були присутні і гості - голова асоціації медичних сестер Львівської області Шевчук І.Б.,спеціалісти асоціації СОЇК


      Надіємось,що за підтримки керівництва району та постійної підтримки та розуміння головного лікаря Лабая І.М.,який завжди іде в ногу з часом,прагне,щоб наша  установа   була сучасною,чистою та безпечною для кожного з нас, робота для отримання статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» у 2015 році буде продовжена і в інших відділеннях та ЛПЗ району.

Переглядів: 592 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
RSS

Пошук

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Друзі сайту

  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz